Guguluf cu mere

Dietetic si gustos

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cană zahar
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 2 căni faină
  • 1 plic praf de copt
  • cubulete de mere curățate de coajă (3-4 mere medii)
  • unt pentru uns tava
  • zahăr pudră pentru ornat
  • opțional cacao

Mod de preparare

Pui într-un bol făina, peste care presari praful de copt si amesteci bine, cureti merele de coajă. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, timp de câteva minute, adaugi laptele și uleiul, le amesteci si pe acestea, apoi în compoziția obținută încorporezi făina. Mixezi bine până vei obține o compoziție omogenă fără cocoloașe. În tava unsă si tapetată cu făină, torni jumătate din compoziție, presari cubuletele de măr și apoi le acoperi cu cealaltă jumătate de compoziție. Introduci tava în cuptorul încins$, o lasi 15 minute la foc puțin mai mare, apoi incă 25 de minute la foc potrivit. După cele 40 de minute, încerci checul cu un cuțit sau pai, dacă e gata, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească în forma în care s-a copt. După răcire, îl pui pe o tavă, îl pudrezi cu zahăr și e gata de servire.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...