Muffins cu piersici

Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult forme

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 740 g faina
  • 6 lingurite praf de copt
  • 440 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 oua
  • 450 ml lapte
  • 180 ulei
  • coaja de portocala rasa
  • 20-30 g cocos ras
  • un strop de sare
  • 1 doza mare de compot de piersici
  • Zahar pudra si zeama de potocala pentru glazura

Mod de preparare

Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult formei si varietatii de sortimente. Modul de preparare este foarte simplu si rapid. Se amesteca in castronul robotului: faina cu praful de copt, stropul de sare, cocosul ras. Se amesteca 10 secunde. Intr-un alt castron se amesteca: zaharul cu zaharul vanilat, oua, lapte, ulei si coaja de portocala razuita. Se amesteca totul bine si se toarna incet peste amestecul uscat, mixand pe o treapta joasa pana amestecul devine destul de omogen. Mariti viteza si mixati pana aluatul arata ca o crema fina si curge ca o smantana groasa. Am pus cate o lingura plina bine in forme de hartie, apoi am asezat cate 2 bucatele de piersici din compot (taiate si scurse bine), apoi am mai pus o lingurita plina de aluat deasupra Am dat tava in cuptorul incins in prealabil, la 180-190 grade. Am lasat la copt pana s-au rumenit.

Dupa ce s-au racit, am facut o glazura din zahar pudra si zeama de portocala, am uns varful la muffins si apoi i-am bagat cu capul intr-un castronel in care am pus bombonele colorate.


Sunt ideale la cafea sau la ceai. Alte retete de muffins gasiti aici:

Muffins cu ciocolata,

Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,

Muffins cu portocale si ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa