Tarta cu crema pasticcera si banane

Tarta cu crema pasticcera si banane arata la fel de bine pe cat de buna e la gust. Ti se topeste pur si simplu in gura si nu e greu de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 3 oua
  • 3 linguria apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  •  banane
  • Pentru crema pasticerra:
  • 400 g zaha
  • r 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vaniglie
  • Pt sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • sau cu lapte
  • 100 g unt
  • 10 g zahar
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Se rastoarna pe un platou/farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se face crema astfel: punem la fiert laptele, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Pentru un gust excelent punem si un baton de vanilie dar nu inainte de a scoate semintele din el. Punem si cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusele. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec. Amestecam bine totul si se pune iar pe foc pana da intr-un clocot.
Pe blatul racit complet se intinde crema.

Se taie feliute doua banane si se aseaza pe crema. Am facut sosul de ciocolata din ingredintele pentru sos. Este un sos de ciocolata simplu facut pe baie de aburi. Trebuie lasate toate ingredientele sa se topeasca si sa se contopeasca. Turnam sosul cu grija peste tarta si o dam la rece.


Pofta buna! Reteta Tarta cu crema pasticcera si banane a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii