Tarta cu crema pasticcera si banane

Tarta cu crema pasticcera si banane arata la fel de bine pe cat de buna e la gust. Ti se topeste pur si simplu in gura si nu e greu de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 3 oua
  • 3 linguria apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  •  banane
  • Pentru crema pasticerra:
  • 400 g zaha
  • r 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vaniglie
  • Pt sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • sau cu lapte
  • 100 g unt
  • 10 g zahar
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Se rastoarna pe un platou/farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se face crema astfel: punem la fiert laptele, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Pentru un gust excelent punem si un baton de vanilie dar nu inainte de a scoate semintele din el. Punem si cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusele. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec. Amestecam bine totul si se pune iar pe foc pana da intr-un clocot.
Pe blatul racit complet se intinde crema.

Se taie feliute doua banane si se aseaza pe crema. Am facut sosul de ciocolata din ingredintele pentru sos. Este un sos de ciocolata simplu facut pe baie de aburi. Trebuie lasate toate ingredientele sa se topeasca si sa se contopeasca. Turnam sosul cu grija peste tarta si o dam la rece.


Pofta buna! Reteta Tarta cu crema pasticcera si banane a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...