Clatite cu apa minerala sau sifon

Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata cate putin. Se mai adauga faina, se sub

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/21 apa minerala sau sifon
  • 7 linguri de faina
  • 1 ou intreg
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata cate putin. Se mai adauga faina, se subtiaza iar cu apa minerala si se continua operatia pana cand se termina faina si apa minerala. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze bine, se adauga un praf de sare si se tine vasul la rece o ora inainte de a praji clatitele. Se unge o tigaie (folosita in gospodarie numai in acest scop) cu doua picaturi de ulei si se rastoarna aluat de clatite cat sa acopere fundul tigaii. Se coace pe o parte, dupa care se intoarce clatita, se mai tine un minut si se pune pe o farfurie intinsa. Clatitele se coc la foc iute. Din compozitia data rezulta zece clatite.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Tarta cu fructe

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii