Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit. Ce imi place la aceasta reteta este ca se prepara foarte rapid si poti face diferite combinatii …le poti servi asa simple sau pot fi stropite cu unt, miere de albine,ciocolata, diferite siropuri. Ba chiar mai mult in compozitie se pot adauga afine, coacaze, banane, mere.
Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile foarte bine si galbenusurile le mixam cu un varf de sare doar cateva minute (aprox. 3 min.).
Amestecam laptele si uleiul si le adaugam galbenusurilor mixate. Acest mix il adaugam apoi peste faina amestecand cu o lingura de jos in sus cu grija pentru a pastra compozitia aluatului cat mai pufoasa.
Aluatul obtinut este asemanator celui de pandispan.
Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu putin unt dupa care stergem tigaia cu un servet de hartie. Astfel clatitele obtinute nu vor avea pete maronii precum clatitele subtiri obisnuite. Este nevoie ca tigaia sa fie unsa cu unt o singura data la inceput, cand ne apucam de prajit clatitele.
Cu ajutorul unui polonic vom turna aluat in tigaia incinsa. Odata turnat acesta se va intinde de unul singur fara sa fie atins.
Cand apar primele besicute pe suprafata clatitei este momentul sa o intoarcem pe cealalata parte cu ajutorul unei spatule.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloMagiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...
Magiun de prune bistriteneO reteta usor de pregatit si este dietetica.
Salata de ciuperci, hulughitePentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.
Chiftele cu merluciu si sos tartarReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii