Deserturi de vara
Pregatim un vas, adaugam faina, amestecam cu un praf de sare, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase. Lasam 30 minute, apoi, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim fiecare clatita pe ambele parti.
Crema-topim ciocolata cu 200 ml frisca,lasam sa se raceasca bine, dupa care mixam pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata. 200 g capsune taiate bucati, amestecam bine.
Intr-o tava de chec, o tapetam cu folie alimentara, asezam clatitele in asa fel incat sa treaca peste margine, adaugam 1/3 crema, capsunile (intregi), ungem o clatita cu crema si adaugam deasupra, adaugam restul de crema ramasa si acoperim cu clatitele de pe margine. Dam la rece cateva ore, scoatem terina din tava si o decoram cu ciocolata topita sau dupa preferinta.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii