Clatite cu bere

Se spala oul, se sterge cu prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se subtiaza cu apa rece, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pahar de apa rece
  • 1/2 1 bere
  • sare
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Se spala oul, se sterge cu prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se subtiaza cu apa rece, se continua operatia pana cand se termina faina, apa si berea. Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se adauga un praf de sare si se lasa aluatul la rece. Clatitele vor iesi mult mai pufoase si nu se vor prinde de tigaie, daca sint tinute la rece. Dupa o ora, clatitele se prajesc in tigaia unsa cu putin ulei, se scot pe o farfurie intinsa si se servesc umplute cu dulceata sau presarate cu zahar tos.
Alte retete dulciuri recomandate

Tiramisu

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...