Clatite cu branza dulce la cuptor

Clatitele cu branza dulce la cuptor este un desert simplu de pregatit, un desert cu branza care cu siguranta va fi si pe placul copiilor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 12 linguri de faina
  • apa (cat sa arate ca o smantana mai groasa... eu am pus cam un pahar si un sfert de apa) - se poate inlocui si cu lapte
  •  
  • Pentru crema de branza:
  • 2 pachete branza de vaci
  • la 250 gr ( eu am folosit branza grasa)
  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide

Mod de preparare

Pregatim clatitele:

intr-un castron se amesteca bine cele 2 oua cu faina si apa , dupa care se prajesc clatitele pe rand.

7 clatite mi-au iesit mie din aluat.

Intr-un castron punem cele 2 pachete de branza, ouale ( intregi), zaharul, zaharul vanilat, si cate stafide vrem.

Amestecam bine cu lingura si incepem sa umplem clatitele.

Se pun cam 3 linguri de branza pe fiecare clatita, iar dupa ce o umpleti, nu o rulati normal, rulati-o foarte larg, doar un pic uniti marginile.

Dupa ce le-am umplut pe toate , eu le-am pus intr-o tava din hartie de aluminiu neunsa cu nimic, voi puteti sa puneti in ce vreti, dar e preferabil sa fie macar un vas de jenna, iar clatitele sa fie una putin peste cealalta.

le-am bagat in cuptor la 175 de grade pentru 20 de minute.

Umplutura de branza dupa ce iese de la cuptor, este legata, nu curge deloc, si seamana foarte mult cu umplutura de la branzoaice. Puteti adauga si smantana deasupra lor inainte sa le bagati la cuptor.



Clatitele cu branza dulce la cuptor se servesc ori simple pudrate cu zahar, ori cu smantana.

Reteta de clatite a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca