Clatite cu gem de capsuni, smochine si sirop de artar

Amestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este prea gros il diluam cu a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 16 dkg faina
  • 2 oua
  • 1 dkg zahar
  • 3 dl ulei
  • Sre
  • Putina apa minerala
  • 3-4 smochine/portie
  • 1 felie lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 1 dl vin alb
  • Sirop de artarfaina

Mod de preparare

Amestecam ouale, laptele, sarea, zaharul si incorporam incet faina (trebuie sa obtinem un amestec neted). Daca amestecul este prea gros il diluam cu apa minerala. Prajim clatite subtiri intr-o tigaie (10 bucati). Incalzim gemul de capsuni, ungem clatitele si le impaturim in forma de triunghi. Fierbem smochinele in putina apa cu vin alb, impreuna cu felia de lamaie pana devin moi, iar la sfasit adaugam mierea. La servire punem clatita pe o farfurie si punem deasupra smochinele cu miere si stopim cu sirop de artar, miere
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...