Clatite cu lapte

Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 3/4 l lapte dulce
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele. Cand amestecul este omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece. Aluatul se lasa la rece o ora, se parfumeaza cu jumatate lingurita de coaja de lamaie rasa si se fac clatite in tigaia speciala. Se unge tigaia cu putin ulei, se ia o lingura de supa plina cu aluat, se pune in tigaie, se coc clatitele pe ambele parti. Se pun pe farfurie

intinsa si, cand se termina tot aluatul, tigaia se inveleste si se pastreaza in camara.

Clatitele se servesc presarate cu zahar tos sau umplute cu dulceata de fructe, rulate si puse pe o farfurie de desert.

Alte dulciuri:

Galuste cu prune

Lapte de pasare

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...