Clatite cu pere caramelizate sunt un desert delicios, nutritiv si sanatos, apreciat de toata lumea.
Intai de toate facem clatitele, dupa reteta traditionala.
Apoi incingem untul intr-o tigaie si punem perele taiate felii. Le prajim timp de 2-3 min, pana incep sa se rumeneasca. Intoarcem perele si presaram zahar peste ele. Le gatim pentru inca 2-3 min sau pana cand zaharul se topeste si sucul din tigaie devine lipicios.
Impartim perele intre cele 8 clatite, asezandu-le intr-un sfert al fiecarei clatite. Le impaturim si asezam cate 2 clatite pe o farfurie.
Turnam peste ele suc din tigaie si apoi punem frisca.
Clatitele cu pere caramelizate se servesc imediat, cu mot de frisca.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii