Clatite de ganache de ciocolata

• adaugati faina intr-un bol adanc • peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati • faceti

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina - 6 linguri rase
  • oua - 2 buc
  • lapte - 300 ml
  • apa minerala - 200 ml
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • zahar pudra - 2 linguri rase
  • esenta de vanilie - 1 lingurita
  • coaja de lamaie rasa - 1/2 lingurita
  • sare - 1 varf de cutit
  • Ingrediente pentru ganache:
  • ciocolata neagra 85% 80 g
  • smantana de gatit - 80 ml
  • unt - 20 g

Mod de preparare


• adaugati faina intr-un bol adanc
• peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati
• faceti o gaura in mijlocul acesteia si spargeti ouale
• adaugati praful de sare peste oua si amestecati-le bine
• adaugati laptele si apa minerala si incorporati-le putin cate putin, rapid, zdrobind toate cocoloasele
• la mijlocul procesului adaugati coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie
• in cazul in care compozitia vi se pare prea groasa, mai adaugati putin lapte – la fel daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putina faina
• incingeti presa Breville Panini Maker si cu un polonic mic turnati circular compozitie in aceasta
• intoarceti-o cu o spatula in momentul in care s-a rumenit la baza
• cand ati creat o pelicula pe fiecare parte, atunci puteti inchide presa Breville Panini Maker, verificand din cand in cand daca s-a rumenit (trebuie sa aiba o culoare aurie)
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma
• umpleti clatitele cu ganache si rulati-le

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Retete de suflet Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie...

Desert prajitura cu mere si nuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca