Dorayaki sunt clatitele japoneze, foarte usor de preparat, delicioase, ce au ingrediente la indemana oricui. Sunt perfecte pentru desert sau micul dejun.
1. Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
2. Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam.
3. La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider.
4. Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic). Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia aluatul isi ia forma rotunda singur). Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta. Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar bordura sa fie deschisa la culoare.
Clatitele japoneze se servesc ca atare sau cu gem.
Pofta buna! Reteta Dorayaki, clatite japoneze a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii