Aluatul: se face un aluat pentru clatite; se pun untr-un vas 500g faina se adauga 1 ou, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau lamaie, esenta de v
Aluatul: se face un aluat pentru clatite; se pun untr-un vas 500g faina se adauga 1 ou, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau lamaie, esenta de vanile, 1 plic de zahar vanilat, impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se amesteca toate ingredientele adaugand apa pana devine un aluat grosut, putand fi luat cu polonicul. Se coc 4-5 clatite mai groase cam de grosimea degetului mic.
Crema: Se pune intr-o cratita de aluminiu cele 200 g de smantana se tine cratita pe foc 10 secunde, dupa care se adauga imediat ciocolata de menaj sfaramata amestecand pana se face o pasta, se pun apoi 2 galbenusuri de ou, impreuna cu esenta de rom si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca, apoi se ia de pe foc si se pune la rece.
Pe un platou intins se pune o clatita peste care se pune crema de ciocolata si bucatele de ananas, pe urmatoarea clatita se pune gem din fructe, si continuam asa pana cand terminam clatitele. Intr-o tigaie adaugam resutl de 100 g zahar.. si il lasam sa se topeasca siropul, apoi il punem deasupra clatitelor. Dupa ce sa racit adaugam frisca deasupra peste care punem bucati de ananas.
Fiecare bucata de tort poate fi servita cu cate o lingura de inghetata. Foarte important tortul nu trebuie tinut la frigider ci doar la rece deoarce zaharul se va topi la frigider
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti