Cornulete cu rahat si mirodenii

Cornuletele cu rahat si mirodenii este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert sau mic dejun. In mijlocul fainii se face o groapa si se pun ingredientele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml bors
  • 1000 gr faina
  • 500 gr rahat
  • 1 buc. bila medie de drojdie
  • 1 lingura mirodenii

Mod de preparare

Cornuletele cu rahat si mirodenii este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert sau mic dejun. Se pune faina si se face o groapa in mijloc si se pun ingredientele: uleiul,borsul,zaharul,mirodeniile si drojdia care a fost dizolvata mai inainte in putina apa calda.
Se framanta un aluat bun de intins foi, se lasa la odihnit 30 minute.
Se intind foi si se taie triunghiuri pe care se aseaza bucati de rahat(care a fost taiat fasii) si se ruleaza.
Se pun in tava si se la la cuptorul incins pentru cc 30 min.(pana devin aurii).
Cornuletele cu rahat si mirodenii se scot si se dau prin zahar pudra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...