Colac de Paste cu stafide si alune

Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 4 linguri de zahar tos
  • o cana de lapte
  • o lingura de drojdie
  • 2 linguri de unt
  • 50 g stafide
  • 50 g alune
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • un pliculet de zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan sau din plastic, se pune faina si, cu mana, se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia diluata si cam jumatate din cantitatea de lapte cu zahar. Se amesteca, se framanta, apoi se acopera vasul si se lasa la caldura timp de 15-20 de minute, sa creasca. Dupa aceea, se toarna laptele ramas, adaugand oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare extrafina. Dupa ce se framanta energic vreme de vreo jumatate de ora, se lasa din nou la crescut cam tot atat timp. Apoi, se adauga in compozitie stafidele, inmuiate in prealabil in apa rece si date prin masina de tocat, se mai framanta pana se omogenizeaza si se taie in trei bucati, iar acestea se impletesc intre ele si se strang cu mana la capete, sa se lipeasca. Se mai lasa vreo 20-25 de minute la crescut, apoi se unge cu ouale batute spuma, se tavaleste prin alunele macinate si se coace in cuptorul incins, intr-un vas uns cu unt.
Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Cozonac nuca

Tarte cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa