Se rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele, smantana, ouale, romul si
Se rupe cozonacul bucati intr-o forma de tort, tapetata cu faina/unt si se pune deoparte. Se adauga intr-un mixer laptele, smantana, ouale, romul si se amesteca pana devine omogen. Intr-o oala mijlocie se pune 150g de zahar, cateva picaturi de apa si se incalzeste la foc mare, in acest timp se amesteca continuu. Caramelul va capata o culoare galbena. Se adauga compozitia in mixer. Se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Cand este gata se opreste si se pune peste cozonac, uniform. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 20-25 minute, pana capata o culoare aurie.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Chec cu visine
Cozonac nuca
De când am auzit de clătite japoneze mi-am dorit să prepar așa ceva, de curiozitate. Prima dată nu mi-a plăcut cum...
Desert clatite japonezePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura