Cozonac cu ciocolata si nuca

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa int

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • o cana de lapte
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 25 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 3 lingurite de miere
  • Pentru umplutura: 200 g ciocolata
  • o cana de miez de nuca macinat
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa intr-un loc cald, sa creasca.

Ouale se freaca bine cu zaharul si se adauga coaja rasa de lamaie. Untul se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste oua.

Faina se asaza pe o planseta. La mijloc se asaza amestecul de drojdie si lapte (maiaua) si galbenusurile cu untul. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana, apoi se acopera si se lasa sa creasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, sa se topeasca. Se subtiaza cu patru linguri de lapte. Dupa ce crema s-a legat, se lasa la racit. Miezul de nuca se Iasa intr-o tava, la cuptor sa se rumeneasca timp de cateva minute. Nuca si esenta de vanilie se adauga in crema de ciocolata racita, amestecand bine.

Aluatul se imparte in doua. Din fiecare bucata se intinde o foaie, peste care se presara umplutura de ciocolata si nuca. Se ruleaza cozonacii si se ung cu galbenusurile amestecate cu miere. Se asaza apoi in doua tavi unse cu putin unt si se dau la cuptor la foc potrivit.
Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Cozonac nuca

Rulada cu capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa