Cozonac cu ciocolata si nuca

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa int

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • o cana de lapte
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 25 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 3 lingurite de miere
  • Pentru umplutura: 200 g ciocolata
  • o cana de miez de nuca macinat
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa intr-un loc cald, sa creasca.

Ouale se freaca bine cu zaharul si se adauga coaja rasa de lamaie. Untul se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste oua.

Faina se asaza pe o planseta. La mijloc se asaza amestecul de drojdie si lapte (maiaua) si galbenusurile cu untul. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana, apoi se acopera si se lasa sa creasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, sa se topeasca. Se subtiaza cu patru linguri de lapte. Dupa ce crema s-a legat, se lasa la racit. Miezul de nuca se Iasa intr-o tava, la cuptor sa se rumeneasca timp de cateva minute. Nuca si esenta de vanilie se adauga in crema de ciocolata racita, amestecand bine.

Aluatul se imparte in doua. Din fiecare bucata se intinde o foaie, peste care se presara umplutura de ciocolata si nuca. Se ruleaza cozonacii si se ung cu galbenusurile amestecate cu miere. Se asaza apoi in doua tavi unse cu putin unt si se dau la cuptor la foc potrivit.
Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Cozonac nuca

Rulada cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca