Cozonac cu miez de nuca si cacao este o reteta de cozonac delicios de casa, pufos, perfect pentru a fi pregatit de sarbatori.
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina. Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.
Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald.
Miezul de nuca se da prin masina si se adauga laptele ramas, cacaua , sticluta de rom si se amesteca.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe un fund de lemn pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao si miez de nuci.
Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut. Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ o ora la foc potrivit.
Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Cozonacul cu miez de nuca si cacao se serveste rece. Unora le place cu lapte acru.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii