Drojdia se dizolva in cinci linguri de lapte, adaugandu-se doua lingurite de zahar si patru linguri de faina. Se lasa maiaua la crescut, intr-un loc c
Drojdia se dizolva in cinci linguri de lapte, adaugandu-se doua lingurite de zahar si patru linguri de faina. Se lasa maiaua la crescut, intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza voiumul.
Se freaca opt oua cu zaharul si se adauga coaja rasa de lamaie. Untul se topeste intr-o cratita mica, presarat cu un praf de sare.
Faina se asaza pe o planseta. La mijloc se pune maiaua si ouale frecate cu zahar. Se amesteca bine, adaugandu-se treptat laptele si untul topit. Se framanta bine aluatul, pana cand coca se desprinde de pe mana. Se acopera apoi si se lasa la crescut. Stafidele se lasa o jumatate de ora in esenta de rom. Se imparte aluatul in jumatati. Din fiecare jumatate se intinde cate o foaie. Peste acestea se presara stafidele impreuna cu romul. Se adauga rahatul taiat marunt si se ruleaza. Se freaca apoi cele doua oua ramase cu mierea. Cu acest amestec se ung cozonacii, care se introduc apoi la cuptor, la foc potrivit, in doua forme unse cu unt.
Alte retete cozonac recomandate
Cozonac nuca
Tarta cu visine
Tarta caise
Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere! Am facut doi astfel de...
Cozonac trandafir cu merePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura