Cozonac impletit cu cacao

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 400 grame zahar
  • 50 grame unt sau margarina
  • 40 ml lapte
  • 20 grame drojdie
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte caldut se amesteca cu zaharul si praful de sare. Faina cernuta se amesteca cu plamadeala, laptele cu zahar si margarina sau untul topit si se framanta bine, apoi se lasa sa creasca 20 minute.Aluatul se ridica din vas si se presara cu faina marginile si partea de sus a aluatului. Acoperim si lasam intr-un loc caldut, pana va creste de trei ori mai mare. Se rastoarna pe scandura de taitei presarata cu faina, impartim aluatul in trei si se intind dreptunghiuri de 15x50 cm. Pentru umplutura se amesteca cacao si zaharul si adaugam atata apa, incat sa se poata intinde bine, dar sa nu fie prea subtire. Ungem mijlocul unuia din dreptunghiuri. Marginile se ung cu margarina sau unt topit si se incepe impletitura. Trebuie impletit cu grija, ca umplutura sa nu curga la copt. Cele trei parti se impletesc cu grija si se lipesc bine capetele. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora in tava in care s-a pus hartie pentru copt unsa cu unt sau margarina. Deasupra se unge cu un amestec de zahar pudra si ou si se coace in cuptorul preincalzit, la 200 grade.
Alte retete de cozonac recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca