Cozonac impletit cu cacao

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 400 grame zahar
  • 50 grame unt sau margarina
  • 40 ml lapte
  • 20 grame drojdie
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte caldut se amesteca cu zaharul si praful de sare. Faina cernuta se amesteca cu plamadeala, laptele cu zahar si margarina sau untul topit si se framanta bine, apoi se lasa sa creasca 20 minute.Aluatul se ridica din vas si se presara cu faina marginile si partea de sus a aluatului. Acoperim si lasam intr-un loc caldut, pana va creste de trei ori mai mare. Se rastoarna pe scandura de taitei presarata cu faina, impartim aluatul in trei si se intind dreptunghiuri de 15x50 cm. Pentru umplutura se amesteca cacao si zaharul si adaugam atata apa, incat sa se poata intinde bine, dar sa nu fie prea subtire. Ungem mijlocul unuia din dreptunghiuri. Marginile se ung cu margarina sau unt topit si se incepe impletitura. Trebuie impletit cu grija, ca umplutura sa nu curga la copt. Cele trei parti se impletesc cu grija si se lipesc bine capetele. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora in tava in care s-a pus hartie pentru copt unsa cu unt sau margarina. Deasupra se unge cu un amestec de zahar pudra si ou si se coace in cuptorul preincalzit, la 200 grade.
Alte retete de cozonac recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii