Cozonac la metru

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam ju

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 40 dkg zahar pudra
  • 1dl + 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 40 dkg faina
  • 2 linguri praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 2 dl lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 20 dkg zahar pudra
  • 20 dkg unt
  • 4 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 8 linguri apa
  • 10 dkg praf de cacao
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam jumatate din aluat intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si coacem la 175 de grade la inceput, apoi la foc mai mic la 150 de grade. Adaugam la cealalta jumatate de aluat 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei, 2 linguri de apa calda, amestecam si coacem intr-o forma. Pentru crema fierbem budinca in 2 dl de lapte. Amestecam cu mixerul zaharul pudra, untul si romul si adaugam la budica racita, amestecam mai departe pana obtinem o cremacrema omogena.

Feliem aluatul putin racit. Lipim cu crema alternativ aluatul galben si cel maro. Pentru glazura fierbem apa cu praful de cacao si cu zaharul. O luam de pe foc si adaugam untul. Turnam pe piscot pe lungime si pe margini. Punem la rece si la servire taiem oblic.
Alte retete recomandate:

Tort tiramisu

Tort cu visine

Tarta cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca