Cozonac Mozart

Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 160 gr margarina
  • 80 gr zahar pudra
  • coaja rasa de 1 lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • 7 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 190 gr faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 60 gr de stafide imbibate in 1/3 ml rom
  • 70 gr ciocolata de menaj taiata marunt
  • unt
  • faina pentu forma
  • 100 gr gem de caise
  • topping de ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se bat albusurile spuma tare si se adauga la compozita de mai sus, se mai adauga faina, praful de copt ciocolata si stafidele. Se pun in forma de cozonac la copt 70 de minute, in cuptor preincalzit la temperatura de 160-170 grade. Apoi se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

Pentru că ne place foarte mult salata de ciuperci și o repet la orice masă festivă, in diverse conbinatii. Am adăugat,...

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca