Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 12 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 4 linguri de smantana
  • 250 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • o vanilie
  • o lingura de untura

Mod de preparare

Pentru cozonacul oparit punem la fiert 200 ml de lapte si oparim faina. Lasam la racit, apoi facem maiaua din drojdie, sare, zahar si putin lapte caldut, dupa care lasam sa creasca. Separat, se bat  galbenusurile cu zahar, putina sare si smantana. Din restul de lapte si zahar, se fierbe un sirop si cand s-a racit putin si maiaua a crescut, le amestecam pe toate si  framantam timp de o ora, adaugand cate putin ulei. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Din aceasta compozitie se fac 2 cozonaci care se umplu cu orice fel de umplutura: nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza.


Cozonacul oparit se poate umple cu mere, nuca, etc si se serveste la desert.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!