Cozonac trandafir

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 2 oua intregi
  • 1 pahar lapte
  • 40 g drojdie
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar tos
  • rom
  • vanilie
  • 50 g stafide
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu faina, ouale si restul de lapte. Se face o coca bine framintata, din care se intinde o foaie cam de 2 cm. Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, apoi se intinde pe toata suprafata foii intinse. Se ruleaza foaia si se taie bucati egale, de 4-5 cm. Se unge o tava rotunda, se presara cu zahar tos, apoi se pun feliile cu taietura in sus, una linga alta si una la mijloc. Se lasa 20-30 minute sa creasca, se unge cu ou si se da la cuptor. Se scoate intreaga rasturnindu-se pe o farfurie.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii