Cozonac transformat

Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare. Am caramelizat zaharul. Am adauga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 300-350 ml lapte
  • Crema de ciocolata alba:
  • 350 gr cioco alba(de menaj am avut)
  • 50 ml lapte
  • 100 gr unt
  • Sirop:
  • zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am caramelizat zaharul.

Am adaugat compozitia de oua lapte si faina peste caramel.

Am amestecat pana ce s-a dizolvat tot caramelul si compozitia a devenit mai groasa.

Apoi am dat crema la rece.

Am topit ciocolata alba cu laptele pe foc.

Am adaugat untul si am luat de pe foc amestecand pana s-a topit tot untul.

Am dat la rece si am pus gelatina la inmuiat, apoi am dizolvat-o pe baie de abur si am adugat-o compozitiei racorita putin(am pus 5g de gelatina pentru ca ma pus mai mult lapte 100-120ml).

Intr-un final cremele le-am amestecat una cu cealalta pentru ca cea de cioco nu dadea semne de inchegare si cea de caramel imi permitea acest lucru.

Am taiat cozonacul felii (cam de 1-1.5cm).

Am asezat intr-o tava cate patru felii(aici se poate face in mai multe feluri: se poate marunti cozonacul, se poate face fasii mai subtiri) si l-am insiropat (apa cu zahar fierte si esenta de rom la racire).

Am trantit un rand de crema, alt strat de cozonac, sirop si crema si tot asa pana nu mai aveti crema. La sfarsit oranati dupa plac.
Pofta buna!

Reteta Cozonac transformat a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac Dina, simplu si pufos,

Cozonac moldovenesc,

Cozonac cu nuca Dobre

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa