Cozonacul cu miere al bunicii

Turnam mierea topita intr-un vas si adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul, galbenusurile, uleiul si batem spuma ingredientele. Icorporam pe rand fain

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei
  • 5 dl rom
  • 10 dkg zahar
  • 25 dkg faina
  • condimente cu miere
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala

Mod de preparare

Turnam mierea topita intr-un vas si adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul, galbenusurile, uleiul si batem spuma ingredientele. Icorporam pe rand faina, condimentele si romul, iar la sfarsit aduagam albusurile batute spuma. Coacem la foc mic intr-o forma inalta 30 de minute. Inainte de coacere presaram aluatul cu nuci taiate bucati. Putem servi cu vin dulce.
Alte retete cu prajituri recomandate

Cremsnit

Tiramisu original

Tort de ciocolata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!