Mucenici muntenesti (de post)

Aluatul: Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un a

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul are nevoie de:
  • 500 g de faina
  • sare
  • 75 ml ulei
  • 250 ml apa
  • Pentru supa:
  • 1 ceasca de nuca macinata
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 lingurite cu varf de scortisoara
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 20 de minute.

Se intinde aluatul nu foarte subtire si cu forma se stanteaza opturi. Daca nu aveti forma atunci se fac bastonase de 3 cm lungime si se formeaza opturi. Dupa ce i-ai facut se pun la uscat aproximativ 1 ora.

Supa:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand a clocotit, se pun mucenicii si se lasa 30 de minute.
Se servesc reci cu nuca si scortisoara.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii