Mucenici muntenesti (de post)

Aluatul: Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un a

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul are nevoie de:
  • 500 g de faina
  • sare
  • 75 ml ulei
  • 250 ml apa
  • Pentru supa:
  • 1 ceasca de nuca macinata
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 lingurite cu varf de scortisoara
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 20 de minute.

Se intinde aluatul nu foarte subtire si cu forma se stanteaza opturi. Daca nu aveti forma atunci se fac bastonase de 3 cm lungime si se formeaza opturi. Dupa ce i-ai facut se pun la uscat aproximativ 1 ora.

Supa:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand a clocotit, se pun mucenicii si se lasa 30 de minute.
Se servesc reci cu nuca si scortisoara.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...