Panettone reteta italiana

Panettone este o prajitura delicioasa dupa reteta italiana ce seamana cel mai mult cu un cozonac. Panettone-ul este un cozonac potrivit pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 1/4 apa calduta
  • 1/4 cana lapte
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 5 linguri de unt
  • 100 g zahar
  • coaja de la o portocala mare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana stafide aurii
  • 1/2 cana stafide brune
  • 1/2 caise uscate taiate asemenea stafidelor

Mod de preparare

Panettone este o prajitura delicioasa dupa reteta italiana ce seamana cel mai mult cu un cozonac. Intr-un vas mic se combina apa si laptele cald peste care se presara drojdia. Se lasa sa stea la cald 5 minute dupa care se adauga 4 linguri de faina si o lingura de zahar si se amesteca bine. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la cald 30 minute pana cand isi dubleaza volumul.

In alt castron se amesteca impreuna ouale, zaharul, untul, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala. . Se adauga si amestecul de faina si drojdie si se combina. Se adauga restul de faina si putina sare. Dupa 5 minute se adauga stafidele, caisele taiate, migdale.

Amestecul rezultat se pune la cald la crescut aproximativ 2 ore.

Dupa aceasta aluatul se framanta putin si se pune in forma de panettone. Forma de panettone este o hartie de copt rotunda, inalta, cu fund care se gaseste in comert. Eu nu am gasit si am imbracat o cratita in hartie de copt. Se pune aluatul in forma tinand cont de faptul ca aluatul trebuie sa creasca. Se lasa din nou la cald la crescut.

Inainte de coacere se unge panettone cu unt si apoi cu galbenus si se face o cruce in mijloc.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa pana se rumeneste bine 20-30 minute.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Panettone-ul dupa reteta italiana este potrivit pentru orice masa de sarbatoare.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii