Pasca cu branza dulce si stafide

Se dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si apoi se amesteca cu 1-2

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT: 500 gr faina alba 000 25 gr drojdie proaspata 150 ml lapte 2 galbenusuri 2 oua 120 gr zahar 1 pachet zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 100 gr unt 100 gr stafide 3-4 lg rom 50 gr nuci/migdale tocate marunt PENTRU CREMA DE BRANZA D

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si apoi se amesteca cu 1-2 lg faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se acopera si se lasa intr-un loc cald, la dospit 5-10 minute. Intre timp, zaharul se dizolva cu laptele caldut si se aromeaza cu zaharul vanilat, iar un albus se bate spuma cu un praf de sare. Maiaua crescuta se amesteca cu restul de faina cernuta, laptele caldut, 2 galbenusuri, jumatate din untul topit si albusul batut spuma. Se framanta energic sau se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut intr-un loc cald,ferit de curent cca 30 minute,pana isi dubleaza volumul. La aluatul crescut se adauga coaja rasa de lamaie,stafidele macerate in rom si migdalele tocate. Se framanta adaugandu-se si cate putin unt pana se distribuie uniform stafidele si migdalele. Se adauga si ultima parte de unt topit. Acum nu se mai framanta, ci se impatureste, ridicand aluatul de la margine spre mijloc, batand aluatul cu dosul mainii pana se incorporeaza tot untul. Se repeta aceasta operatie si se roteste vasul in care framantam astfel incat aluatul sa se intinda in toate partile. Se acopera cu un servet si se lasa din nou la dospit. Aluatul va creste mai repede in doar 15-20 minute. Se bat spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie si stafidele macerate in rom. Se amesteca usor sa nu se lase si se pune deoparte. Branza dulce se paseaza si se amesteca cu grisul, iar faina se amesteca cu praful de copt. La crema de ou se adauga branza dulce,faina si untul frecat spuma.Se amesteca usor cu o lg de lemn,pana se obtine o crema omogena. Aluatul crescut se imaparte in doua. Se intind apoi doua foi rotunde dupa dimensiunea tavii. Una dintre foi se aseaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt iar cealalta foaie se lasa pe planseta presarata cu faina. Se lasa din nou la crescut 10 minute. Crema de branza se toarna in tava, in strat uniform, avand grija sa nu se apese pe aluatul crescut. Se acopera cu cealalta foaie si se preseaza pe margini sa se uneasca cele 2 foi. Se unge cu ou, se presara cu migdale si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 55-60 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Pasca cu branza dulce si stafide a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de pasca gasiti aici: Pasca poloneza, Pasca fara aluat, Pasca cu ciocolata

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii