Pasca cu ciocolata

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pentru cozonaci obisnuiti
  • Umplutura: 6 oua
  • 150 gr. zahar pisat
  • o bucatica de vanilie
  • 4 batoane de ciocolata de menaj
  • migdale

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia de aluat pe fund. Se mai iau alte doua bucati, din care se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc, si se aseaza de jur imprejur, lipit de marginea tavii, apasind capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa la crescut.

Pentru umplutura se freaca bine 6 galbenusuri cu zaharul si vanilia. Cand galbenusurile sunt ca o crema, se agauga batoanele de ciocolata, muiate la foc cu o lingurita de apa. Se amesteca totul bine, si loa urma se pun cele 6 albusuri spuma. Se toarna umplutura peste aluatul din tava, se presara deasupra migdale curatate si taiate in lung, se da la cuptor cam trei sferturi de ora.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...