Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.
Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.
Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.
Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.
În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.
Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.
Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.
Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...
Desert placinte rulate cu dovleac turcescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa