Pasca cu smantana

Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 750 ml smântână
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 120 g făină
  • stafide
  • coajă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.

Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.

Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.

În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.

Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși,...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca