Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa ce se pregateste de Pasti.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 7 buc oua
  • 1 buc lamaie
  • 500 ml lapte
  • 1 varf sare
  • 200 gr zahar
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 buc fiole esenta de rom
  • 100 gr stafide
  • 500 gr branza dulce
  • scursa de zeama
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Pasca delicioasa cu branza dulce si stafide este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc.

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom,galbenusurile si coaja rasa de lamaie.

Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos. Facem o gropita, adaugam maiaua si laptele caldut. Framantam pana se incorporeaza tot lichidul. Incalzim putin untul si il incorporam treptat. Framantam energic pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Adaugam stafidele tinute in rom si mai framantam pana incorporam toate stafidele.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp amestecam branza cu zaharul, smantana, coaja de lamaie si stafidele tinute in rom. Impartim aluatul in doua parti. La randul lor bucatile se mai imparte in doua.

Intindem o parte din aluat si o punem intr-o forma rotunda de tort. Intindem a doua jumatate in sul lung si il rasucim. Il adaugam pe margine si lasam la crescut din nou, pana isi dubleaza volumul.

Punem in mijloc umplutura de branza si dam la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos deasupra. La fel procedam su cu aluatul ramas.
Lasam pasca cu branza dulce si stafide sa se raceasca inainte de a o taia.


Serviti pasca cu branza dulce si stafide dupa ce s-a racit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii