Pasca impletita cu branza dulce

Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca aveti nevoie de 1 kg faina,350 g zahar, 500 ml lapte, 4 oua pentru alut, 200 ml untdelemn, 70 drojdie de bere, un praf de sare, coaja de lamaie si 0,5 kg branza de vaci.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 350 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 oua pentru alut
  • 200 ml untdelemn
  • 70 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 5 kg branza de vaci
  • 100 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 esenta de rom
  • 50 gr stafide
  • 1 lamaie pentru coaja
  • 1 lingurita rasa sare

Mod de preparare

Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca inainte cu cateva ore de a prepara aluatul, se cerne faina si se lasa intr-o camera incalzita. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se amesteca cu 1-2 linguri de faina, pana se obtine o maia de consistenta unei smantani mai groase. Maiaua astfel pregatita se acopera si se lasa la dospit.
Intre timp, se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu sare, zahar, rom si zahar vanilat, pana devine o crema spumoasa. Albusuri se bat spuma. Crema de galbenusuri se pune peste faina si se amesteca dupa care se va adauga laptele caldut si albusurile batute si se amesteca bine cu maiaua crescuta. Se framanta aluatul in timp ce se toarna untdelemnul caldut, putin cate putin, apoi se lasa sa creasca.Aluatul este bine framantat cand incepe sa se desprinda de pe maini.
Pentru umplutura:
Se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zaharul vanilat. Cand devine o crema se adauga coaja de lamaie, grisul, smantana si stafidele. Se mai omogenizeaza putin si se adauga albusurile batute spuma.
Asamblare:
Se va lua un recipient mai mare si se va unge cu putin unt.
Aluatul se va imparti in 4. Se vor forma rulouri umplute cu branza pe care le vom impleti.
Se va aseza in forma unsa si se va da la cuptor timp de 45-50 min.


Pasca impletita cu branza dulce se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca