Piine cu fructe

Toate fructele uscate se taie bucati, iar alunele se taie in jumatate. Drojdia se pune la muiat in 4 linguri apa calda si se lasa sa dospeasca. Se ame

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g pere uscate
  • 200 g prune uscate
  • cite 100 g caise uscate
  • curmale
  • smochine
  • 100 g alune
  • 250 g faina
  • un pachet drojdie
  • 50 ml apa
  • arome
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare

Toate fructele uscate se taie bucati, iar alunele se taie in jumatate. Drojdia se pune la muiat in 4 linguri apa calda si se lasa sa dospeasca. Se amesteca apoi cu faina, apa, aromele si fructele uscate si se lasa sa creasca 40 minute intr-un castron, acoperita cu un prosop de bucatarie.se pune apoi in 2 forme de chec unse si tapetate cu faina si se mai lasa 15-20 min. Se pun in cuptorul cald si se coc o ora la 180 grade. Se scot si se ung cu gem de caise. Rece se taie felii.

Din compozitie rezulta o piine mare sau 2 mai mici.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!