Umplutura de orez de pasca

Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1/2 baton vanilie
  • 1
  • 5 l lapte
  • 100 g stafide
  • 6 oua
  • 150-200 g zahar
  • sare

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanilie, la care se adauga si un virf cutit sare si se lasa sa fiarba incet. Cind orezul este aproape fiert se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina cind orezul este fiert bine. Se da deoparte, sa lasa sa se racoreasca, se pun stafidele, galbenusurile, albusurile spuma, se amesteca usor si se aseaza peste foaia de pasca din tava. Se da la cuptor.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...