Bavareza cu fructe este o reteta delicioasa cu fructe. Se prepara din lapte, gelatina, vanilie, galbenusuri, zahar, frisca, capsuni si suc de lamaie.
Bavareza cu fructe este o reteta delicioasa. Pentru a prepara aceasta bavareza se cresteaza pastaia de vanilie si se scoate miezul. Se pune la fiert in lapte, iar dupa ce da in clocot, se ia deoparte. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 minute. Se bat galbenusurile cu zahar in bain-marie. Se scoate pastaia din laptele cu vanilie si se toarna incet peste galbenusuri. Se bat in continuare pana se obtine o compozitie groasa, dar fluida. Se adauga si gelatina. Se scoate vasul din bain-marie si se muta intr-o baie de apa rece. Se amesteca pana se raceste, apoi se lasa la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batura in prealabil. Crema se repartizeaza in 4 forme mici, clatite cu apa rece, apoi se lasa la intarit in frigider cca 4 ore. Se curata capsunile, se taie bucati si se paseaza cu zahar pudra si suc de lamaie. Se plonjeaza formele in apa calda, se rastoarna crema pe farfurii de desert si se repartizeaza de jur imprejut piureul de capsuni.
Bavareza cu fructe se serevste ornata cu capsuni.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii