Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă – iar notele lui mi-au adus aminte de originalele servite în Sardinia şi Andorra.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Crema catalana

Ingrediente

  • 2 linguri amidon
  • 600 ml lapte
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 5 gălbenuşuri mari
  • 115g zahăr
  • zahăr pentru caramelizat

Mod de preparare

Puneţi laptele la fiert într-o crăticioară, împreună cu coaja de lămâie şi cu batonul de scorţişoară.

Între timp, dizolvaţi amidonul în 100 ml apă, într-o cană separată, apoi lăsaţi să stea. Mixaţi gălbenuşurile cu zahărul până când amestecul devin un galben pal. Adăugaţi amidonul dizolvat, împreună cu o lingură din laptele pus la fiert.

Scoateţi batonul de scorţişoară din crăticioară şi reduceţi focul. Adăugaţi încet amestecul de gălbenuşuri, zahăr şi amidon în lapte, continuând să amestecaţi până când simţiţi că amestecul s-a îngroşat.

Luaţi de pe foc şi turnaţi în vasele speciale pentru acest tip de preparat, apoi răciţi şi introduceţi în frigider peste noapte.

Când doriţi să le serviţi, lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei, apoi presăraţi zahăr în mod uniform şi caramelizaţi cu ajutorul unui arzător de bucătărie. Fierbintele caramelului va contrasta cu răcoarea cremei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori