Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă – iar notele lui mi-au adus aminte de originalele servite în Sardinia şi Andorra.
Puneţi laptele la fiert într-o crăticioară, împreună cu coaja de lămâie şi cu batonul de scorţişoară.
Între timp, dizolvaţi amidonul în 100 ml apă, într-o cană separată, apoi lăsaţi să stea. Mixaţi gălbenuşurile cu zahărul până când amestecul devin un galben pal. Adăugaţi amidonul dizolvat, împreună cu o lingură din laptele pus la fiert.
Scoateţi batonul de scorţişoară din crăticioară şi reduceţi focul. Adăugaţi încet amestecul de gălbenuşuri, zahăr şi amidon în lapte, continuând să amestecaţi până când simţiţi că amestecul s-a îngroşat.
Luaţi de pe foc şi turnaţi în vasele speciale pentru acest tip de preparat, apoi răciţi şi introduceţi în frigider peste noapte.
Când doriţi să le serviţi, lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei, apoi presăraţi zahăr în mod uniform şi caramelizaţi cu ajutorul unui arzător de bucătărie. Fierbintele caramelului va contrasta cu răcoarea cremei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii