Zabaglione cu jeleu de mango

Un desert mai putin cunoscut din insorita Italie, dar foarte gustos si racoros.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Zabaglione cu jeleu de mango

Ingrediente

  • Galbenus de ou – 4 buc
  • Marsala sau Prosecco – 100 ml
  • Zahar – 40/50 g (in functie de cat de dulce preferati)
  • Piure de mango concentrat – 3 linguri
  • Gelatina – 1 pliculet

Mod de preparare

Lasati piure-ul de mango la hidratat in gelatina, impreuna cu 70-100 ml de apa (respectati instructiunile de pe pachet) ; 

Frecati bine cu ajutorul unui tel galbenusurile si zaharul, adaugand treptat Marsala sau Prosecco;

Puneti-le la foc mediu, amestecand cu telul incontinuu;

Amestecati cand pe foc, cand "la rece"; 

Cand simtiti ca sunteti aproape de a atinge consistenta dorita luati de pe foc si continuati sa amestecati pentru inca 2 minute (motivul pentru care facem acest lucru este ca vasul ramane in continuare fierbinte si riscam sa taiem crema);

Turnati compozitia in 2 pahare si lasati-le la frigider pana cand se intaresc;

Dizolvati apoi la Bain Marie (pentru a nu face spuma) piure-ul de mango si gelatina pe care le-ati lasat la hidratat;

Turnati peste Zabaglione si lasati circa 2 ore la intarit;


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori