Crema bunicii

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se albeste si creste. Se amesteca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 250 mI lapte
  • 135 gr zahar tos
  • 50 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • frisca

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se albeste si creste. Se amesteca apoi faina si se adauga cate putin laptele. Se pune vasul la fiert, pe foc mic si se amesteca pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga apoi zeama de la o lamaie si se pune la frigider.


Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...