Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care s
Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care se lasa la rece penru 2-3 ore. Se freaca ouale intregi cu 200 gr zahar, zaharul vanilat si se dilueaza cu laptele putin caldut. Se toarna apoi totul in vasul cu zaharul caramelizat si se introduce in cuptorul incins. Dupa ce crema s-a inchegat, se scoate din cuptor, apoi se lasa pana a doua zi in vasul in care s-a gatit. In momentul servirii, crema se rastoarna pe un platou rotund, iar in vas se toarna 100 ml apa si 1-2 linguri de rom, se lasa sa dea intr-un clocot, se lasa la racit, apoi se adauga peste crema.
Se poate servi cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Cornulete cu rahat Turta dulce
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii