Crema caramel

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr zahar pentru caramel

Mod de preparare

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu zaharul ars, dupa care se lasa la rece penru 2-3 ore. Se freaca ouale intregi cu 200 gr zahar, zaharul vanilat si se dilueaza cu laptele putin caldut. Se toarna apoi totul in vasul cu zaharul caramelizat si se introduce in cuptorul incins. Dupa ce crema s-a inchegat, se scoate din cuptor, apoi se lasa pana a doua zi in vasul in care s-a gatit. In momentul servirii, crema se rastoarna pe un platou rotund, iar in vas se toarna 100 ml apa si 1-2 linguri de rom, se lasa sa dea intr-un clocot, se lasa la racit, apoi se adauga peste crema.


Se poate servi cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Cornulete cu rahat Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca