Se spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare alb
Se spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare albusurile cu telul, pana se racesc albusurile si apoi se amesteca cu fructele. Se imparte spuma de capsuni in doua, Jumatate din cantitatea de spuma se patreaza simpla si se foloseste ca atare. In cealalta jumatate din cantitatea de spuma se inglobeaza untul frecat si se obtine crema de unt cu capsuni.
Se serveste rece, ornata cu frisca si cu capsune. Alte retete de dulciuri:
Tarta cu capsuni
Spuma de capsuni
Prajitura cu capsuni si frisca
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti