Crema de ciocolata si frisca

Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecind din

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt (jumatate de pachet)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 1 pahar de frisca batuta
  • 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecind din cind in cind. Cu o lingura de lemn, se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga ciocolata si se amesteca repede ca sa nu se taie crema. (Se aromatizeaza cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie). Se pune apoi treptat frisca, amestecand usor ca sa omogenizeze bine.


Crema se distribuie in cupe sau castronele, se orneaza cu frisca, se rade ciocolata alba si neagra pe deasupra si se tine in frigider, pana se raceste bine.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...