Crema de fructe de padure

Se bate frisca cu zaharul vanilat, se adauga branza de vaci si sucul de la o lamaie. Se amesteca bine si se lasa crema la frigider o ora. Separat, se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 125 ml vin rosu
  • 300 gr amestec fructe de padure
  • 1 baton scortisoara
  • 2 bucati anason
  • 50 gr bezele

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul vanilat, se adauga branza de vaci si sucul de la o lamaie. Se amesteca bine si se lasa crema la frigider o ora. Separat, se caramelizeaza zaharul cu o lingura de apa, se stinge cu vin rosu, apoi se adauga fructele de padure, scortisoara si anasonul. Se lasa la fiert 5 minute, apoi la racit. Se zdrobesc bezele si se adauga la crema de branza si compotul, din care s-au indepartat in prealabil batonul de scortisoara si anasonul.


Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajituri simple
Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii