Crema de lamaie

Laptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua lamai precum si coaja rasa d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 500 mI lapte
  • 50 gr faina

Mod de preparare

Laptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua lamai precum si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca pe foc pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit. Se incorporeaza apoi treptat in untul frecat spuma.


Se foloseste la umplerea torturilor si a prajiturilor.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Chec pufos

Prajituri simple

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...