Crema de portocale II

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se subtiaza cu zeama de portoca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 5 portocale

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se subtiaza cu zeama de portocale. Se pune vasul in bain-marie si se freaca bine compozitia, pana se ingroasa. Untul, taiat in bucatele, se freaca spuma si apoi se inglobeaza in crema de oua. Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea cremei.

Se foloseste la torturi si prajituri. Alte retete de dulciuri:

Pandispan cu mere

Prajitura cu capsuni

Tort cu zmeura

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase