Crema de vanilie

Galbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana se ingroasa. Se ia apoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • sare
  • 100 gr frisca

Mod de preparare

Galbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana se ingroasa. Se ia apoi de pe foc, se adauga zahar vanilat, dupa gust si se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu frisca si se pune la rece.
Se serveste la cupe.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor

Cozonac moldovenesc

Glazura de ciocolata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...