Se ard 500 de grame zahar in vasul care merge la cuptor, se da in fiert laptele cu zaharul vanilat. Se bat ouale cu restul de 1/2 kg de zahar, se adau
Se ard 500 de grame zahar in vasul care merge la cuptor, se da in fiert laptele cu zaharul vanilat.
Se bat ouale cu restul de 1/2 kg de zahar, se adauga laptele si se amesteca bine.
Dupa ce s-a ars zaharul, se "tapeteaza" peretii vasului cu zaharul topit, se lasa sa se racoreasca, se adauga ouale batute cu zaharul si laptele in vas.
Se pun la cuptor la foc mic, se scot cand compozitia e inchegata si se dsprinde de marginile vasului.
Se serveste rece cu siropul care si-l lasa.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti