Crema de zeamil sau amidon de grau

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul. Se amesteca bine, apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 60 gr zeamil
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul. Se amesteca bine, apoi se fierbe inca 5-6 minute, dupa care se raceste. Se adauga untul moale, zaharul vanilat, romul si se bate bine crema.


Se foloseste pentru diferite torturi si eclere.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Prajitura snikers Papanasi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...