Crema ruseasca

Crema ruseasca este un desert pe baza de oua. Reteta este foarte simpla si rapida si va puteti bucura de un desert delicios la pahar cu multe fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conserva de ananas
  • 6 linguri rom
  • 2 foi gelatina alba
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 2 albusuri
  • 200 gr. frisca lichida
  • ceva ptr. decorat.

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in ceva apa rece. Galbenusurie si zaharul se bat pana devin o spuma. Stoarcem bine gelatina, dizolvam in vreo 100 ml de suc de la ananas (ramas din conserva) la foc mic. Adaugam romul (cine vrea). Prima data adaugam 2-3 linguri din compozitia de crema de galbenus in gelatina dizolvata. Compozitia rezultata o incorporam in restul cremei. Punem la rece. Intre timp se bat albusurile si separat frisca. Cand incepe crema de galbenusuri sa se intareasca, adaugam bucatile de ananas, frisca si albusurile batute. Punem intr-un pahar / cupa de sticla si lasam la rece pentru 2-3 ore.


Crema ruseasca se decoreaza dupa gust si se serveste rece.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos